LT Stable - шаблон joomla Книги
Piektdiena, 03 Februāris 2017 13:40

Pirmo reizi bibliotēkā

Pirmo reizi Maltas pagasta bibliotēku audzinātāju pavadībā apmeklēja Maltas vidusskolas pirmās klases skolēni.

Nu jau vairāk kā pusgads skolā apritējis, lasītprasme apgūta, jāsāk lasīt grāmatas. Pirmo reizi ievadot grāmatu pasaulē jaunos lasītājus ir kā svētki gan pašām bibliotekārēm, gan bērniem. Šoreiz iejutāmies iemīļotā grāmatu varoņa Vinnija Pūka un viņa draugu pasaulē. Rīkojām svētkus Septiņjūdžu mežā, jo janvārī grāmatas autoram Alanam Aleksandram Milnam apritēja 135.dzimšanas diena.

Sākumā bērni iepazinās ar Bērnu un jauniešu literatūras nodaļu. Noskaidrojām, kas pie mums atrodams un ko piedāvājam saviem lasītājiem. Tās ir ne tikai grāmatas, bet arī ilustratīvi žurnāli, enciklopēdijas, dažādas galda spēles. Atbilstoši bērniem domātas mēbeles un atpūtas stūrīši, estētiski patīkama vide. Runājot par lasīšanu visi kopā iemācījāmies skaitāmpantiņu par burtiņiem, kuri paver laimes durtiņas uz grāmatām.

Tālāk devāmies jautrās spēlēs. Bērniem bija uzvilktas Vinnija Pūka un viņa draugu maskas. Ar baloniem rokās skrējām stafetes un saucām vārdus izvēlētiem burtiem. Bija vajadzīga apķērība un izrādījās, ka tas nemaz nav tik viegli. Pēc tam devāmies pie Pūces mājas, lasījām un labojām tās rakstītos vēlējumus dzimšanas dienā. Šādi bērniem bija jāparāda sava rakstītprasme.

Vislielāko jautrību sagādāja uzdevums ar ēzelīša astes pielikšanu. Tas bija jāveic komandās, vienam pēc otra, ar aizsietām acīm. Te nu katram gāja dažādi, bet azarts bija liels.

Pēc tam visi gājām rotaļā un dejojām „Dipu dapu lācis nāk”. Cienājāmies ar medus maizēm. Jaunie lasītāji dāvanās saņēma grāmatzīmes un izrotātus zīmulīšus.

Noslēgumā jaunie lasītāji izvēlējās grāmatas. Svētki Septiņjūdžu mežā bija izdevušies.

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka

Elvīras Pinkas un Antoņinas Krūzas foto