LT Stable - шаблон joomla Книги
Ceturtdiena, 28 Aprīlis 2016 13:54

“Ik pavasari gavilēju…” Maltā

„Sanāciet, sadziediet, sasadancojiet”. Šīs dziesmas vārdi labi zināmi un tuvi ikvienam pašdarbniekam. Maltas kultūras nama pašdarbnieki ar šo dziesmu ieskandināja koncertu „Ik, pavasari gavilēju”. „Dziesma bez cilvēka nevar. Cilvēks bez dziesmas nevar”, arīdzan bez deju soļiem, bez vārda, kas domu pauž. Tādēļ šis pasākums izskanēja kā “paldies” pašdarbniekiem par ieguldīto darbu, laiku un sirds degsmi.

Visi kolektīvi aktīvi darbojušies, pavasarī iegūstot jaunu elpu jaunam darba cēlienam. Spēks un izturība lieti noder ikvienam, it sevišķi, ja ceļš mērojams no Lūznavas, Pušas, Feimaņiem, Silmalas vai Rēzeknes. Darbošanās pašdarbības kolektīvos ir labs veids, kā rast domubiedrus, pilnveidot sevi un interesanti pavadīt brīvos vakarus un svētkus. „Viena cilvēka dziesmai – ir tikai viena mūža garums. Dziedot kolektīvā – šis mūžs tiek pareizināts vairākkārtīgi” (Anna Rancāne). Pateicoties jums, pašdarbniekiem, pasaule top labāka, skaistāka, draudzīgāka, jo pašdarbnieks, tas ir pagasta, novada un Latvijas lepnums.

Laika rats griežas, paaudzes mainās, paražas mainās, ieradumi, mode un tehnoloģijas, taču mūžīga vien mīlestība. Mīliet un esiet mīlēti – mīliet savas ģimenes, dzīvi, dziesmu, deju, vārdu un skatuvi. Paldies visiem par kopā būšanu. Un paldies podnieku darbnīcas „Malny vylky” saimniekiem Vēsmai un Aivaram Ušpeļiem par doto iespēju baudīt atpūtas mirkļus miera, labestības un mākslas oāzē.

Elīna Prusaka, Maltas kultūras nama vadītāja