LT Stable - шаблон joomla Книги

Lasīšanas eksperti apceļo Līvānu novadu un Preiļus

Maltas pagasta bibliotēka skolēnu rudens brīvdienās kā pateicību par iesaistīšanos grāmatu lasīšanā un vērtēšanā Bērnu/jauniešu/vecāku žūrijas 2019 lasīšanas ekspertiem organizēja aizraujošu un interesantu ekskursiju.

Ekskursijas dalībnieki apmeklēja Jersikas čipsu ražotni, kur iepazinās ar čipsu ražošanas tehnoloģiju, ar uzņēmuma vēsturi, vēroja čipsu tapšanas procesu, kā arī nobaudīja divpadsmit čipsu veidus. Protams, pēc lielās čipsu baudīšanas, daudziem gribējās tos arī iegādāties.

Līvānu Centrālajā bibliotēkā varēja iepazīties ar grāmatu izņemšanas un nodošanas iekārtu, ar bibliotēkas grāmatu iedalījumu, ar telpu iekārtojumu, ar noteikumiem, kas jāievēro bibliotēkā.

Polikarpa Čerņavska keramikas darbnīcā- muzejā varēja apskatīt Silajāņu keramikas darbus, klausoties meistara stāstījumā, saprast kermikas darbu tapšanas gaitu, kā arī vērot šo procesu darbībā. Protams, arī neizpalika darbošanās ar mālu- tapa nelieli darbiņi ar atspiedumiem. Meistars pārbaudīja ekskursijas dalībnieku zināšanas- sagatavoja spēli divām komandām, kur bija jānosaka trauku nosaukums gan latviešu, gan latgaliešu valodā un izrādījās, ka skolēni no Maltas ir gan čakli grāmatu lasītāji, gan labi keramikas trauku pazinēji.

Lasītāji no Maltas ir pateicīgi Maltas pagasta bibliotēkas darbiniekiem par uzaicinājumu piedalīties šajā ekskursijā, kā arī pateicīgi Maltas pagasta pārvaldei par ekskursijas atbalstīšanu un, protams, liels paldies Maltas pagasta šoferim par braucienu!

Tuču ģimene, Bērnu/ jauniešu/ vecāku žūrijas dalībnieki

Foto: A. Krūza