LT Stable - шаблон joomla Книги

Muzejā skatāma izstāde «Mans skolas laiks»

No 25. oktobra līdz 29. novembrim Maltas vēstures muzejā apskatāma izstāde «Mans skolas laiks», kuras tapšanā iesaistījās arī daudzi līdzcilvēki.

 Materiālus iesniedza: Kārlis Krūmiņš (savu 14. izlaiduma žetonu no Maltas zooveterinārā tehnikuma, grāmatas ar skolotāju parakstiem u.c.); Pēteris Ludboržs (tēva Artūra Ludborža darināto fotoalbumu ar 28 lappusēm utt.); Dace Gaigala (tēva Jura Gaigala skolas somu, 7 fotogrāfijas ar dažādu radinieku skolas gaitām); Ineta Skudra (savu Pateicības rakstu par teicamām sekmēm mācībās un priekšzīmīgu uzvedību no 1987. gada un Goda rakstus no 1984. un 1989. m.g.); Hēlēna Vaičuka (fotogrāfiju ar Maltas vidusskolas 1. izlaiduma absolventiem 1949. gadā, Apliecību pat tautskolas pilna kursa beigšanu un Gatavības apliecību); Anna Janinova (1935. gada grāmatu M. Štāls «Priecīgs sākums» ābece un pirmā lasāmgrāmata); Gunārs Indričāns (tēvoča Boļeslava Indričāna 1. klases liecību no mācībām Rozentovas pamatskolā 1924./ 1925. m. g. latgaliešu valodā ar Rozentovas 1. pakāpes pamatskolas zīmogu); Oskars Gugāns (20. gs. sākumā Eiropā ražotu tintnīcu «skolēns»); Irita Merca (radinieces Rašidas Freimanes skolēna apliecību u.c.); Valērijs Orlovs (muzejam dāvina simtiem diapozitīvu rāmīšos, kuri atspoguļo dažādas skolas tēmas).

Izstādes laikā varēs aplūkot arī fotogrāfijas, skolas piederumus, apģērbu no muzeja krājuma, piemēram Annas Voitenokas 1914. gada restaurēto liecību. Kopumā uz izstādes laiku no Maltas, Maltas pagasta, Vertukšņas, Rēzeknes, Kokneses, Ķekavas un Francijas muzejam ienākušas 92 vienības. Paldies visiem par atsaucību!

 Jana Indričāne, Maltas Vēstures muzeja krājuma glabātāja