LT Stable - шаблон joomla Книги

Lieldienu svētki Maltā

Agri lēca saulīte Lieldienu rītiņā,
Pats Dieviņš staigāja pa lielo tīrumiņ…

Arī Maltas pagasta ļaudis agri cēlās Lieldienu rītiņā, lai dotos uz Svēto Misi. Savukārt  kapela “Malta” un ansamblis “Liepas” paspēja uzdziedāt Lieldienu pasākumā Lūznavā, vecāki steidza sapost mazus un lielus dejotājus un doties uz Lieldienu koncertu “Iedziedāju, iedancoju Lielu dienu” Maltas kultūras namā. Koncertā piedalījās astoņi kolektīvi, vairāk nekā 100 dalībnieki. 

Ar melodijām un deju soļiem, ar tautas dziesmām un pavasara dziesmām tika izstāstīti, izdzīvoti dažādi stāsti, jo katra deja un dziesma ir stāsts. No visas sirds paldies sakām koncerta dalībniekiem – Maltas BJC deju grupai “Kolibri” (v. Iveta Alika), Maltas vidusskolas 5. – 6. klašu deju kolektīvam (v. Skaidrīte Babre) un 9. – 12. klašu deju kolektīvam (v. Skaidrīte Babre), kaimiņu pagasta kolektīvam – senioru deju kopai “Lūznava” (v. Iveta Alika), Maltas kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvam “Rutuļi” (v. Ruta Mika), kapelai “Malta” (v. Normunds Štekels), senioru ansamblim “Liepas” (v. Normunds Štekels) un mūsdienu deju grupai “Damona” (v. Simona Skudra). Mēs ar Karolīnu Viļčinsku, piesakot priekšnesumus, pielikām katra savu stāstu – stāstiņu, lai veidotu kopējo svētku koncerta stāstu.

Vēlreiz paldies dalībniekiem, paldies skatītājiem par kopā būšanu. Kārtējo reizi apstiprinājās teiciens “Kopībā ir spēks”.

Elīna Prusaka, Maltas kultūras nama vadītāja

Foto: Ingūna Grumolde