LT Stable - шаблон joomla Книги

Nacionālās skaļās lasīšanas sacensība Maltā

Nacionālā skaļās lasīšanas sacensība ir jauna lasīšanas veicināšanas kampaņa, kura Latvijā tika uzsākta 2017.gadā un notiek  jau otro gadu. To ir uzsākuši un turpina Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs. Šīs sacensības ideja ir ņemta no Holandes.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs organizēja šo konkursu ar mērķi: sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku. Lasīšanas sacensībā piedalās bērni vecumā no 11 līdz 12 gadiem. Tas noris 3 kārtās: vietējā (skolas/bibliotēkas) līmenī, reģionālajā un nacionālajā līmenī.

7.martā Maltas vidusskolas bibliotēkā notika Maltas  pagasta bibliotēkas organizētā  Skaļās lasīšanas sacensības pirmā kārta.

Sacensībā piedalījās  septiņi dalībnieki: Anna Itkače (5.a), Aleksandra Šibanova (5.a), Everita Štekele (5.a), Marks Tučs (5.a), Laura Igaune (5.b), Viktorija Loginova (5.b), Valērija Rumjanceva (6.b).

Dalībnieki žūrijas un līdzjutēju priekšā  3 minūšu laikā lasīja priekšā grāmatu fragmentus no pašu izvēlētās grāmatas, kura viņuprāt likās interesantākā un aizraujošākā.

Paldies skolotājām Olgai Koļesņikai, Vitalisai Petrušenkovai, skolas bibliotekārei Irēnai Strodei par palīdzību un atbalstu sacensību organizēšanā un norisē. Skolotājai Marijai Kleinai par piedalīšanos žūrijā.

Žūrija vērtēja lasītāja dikciju, lasīšanas tempu, prasmi veidot kontaktu ar klausītājiem.

Pēc žūrijas vērtējuma labākās Skaļās lasīšanas pirmās kārtas sacensībā bija 5.a klases skolnieces Anna Itkače un Everita Štekele. Viņas tika izvirzītas otrās kārtas sacensībai reģiona līmenī Rēzeknē.

Prieks bija par visiem dalībniekiem, jo galvenais sacensību kritērijs ir izrādīt cieņu bērna izvēlei un veicināt tikai pozitīvas emocijas, kas saistītas ar grāmatu lasīšanu.

Maltas pagasta vecākā bibliotekāre Antonina Krūza

Foto: Anna Gviļova un Elvīra Pinka