LT Stable - шаблон joomla Книги

Ģimenes dienā Maltā

Šogad pirmo reizi Maltā kultūras nams rīkoja Ģimenes dienas pasākumu. Tā bija pirmdiena - četrpadsmitais maijs. Jā, pa vidu māmiņu dienai un ģimenes dienai, it kā apvienojot šos mīļos un pavasarīgos svētkus.

Tā nu mums sanāca darbīga, interesanta, skanīga, krāsaina un emocijām bagāta kopā būšana. Inese Sondore no Rēzeknes rosināja bērnus  gatavot krāsainas tulpītes un vēdeklīšus, lai apsveiktu māmiņas un vecmāmiņas. Darbojās gan lielāki bērni, gan mazāki ar māmiņas vai floristes palīdzību.

Maltēnietis Genādijs Tarakanovs savukārt pārsteidza ar krāšņajām seno laiku pilīm, kur plastilīna plāksnīte pie plāksnītes rūpīgi tiek likta dienu no dienas līdz rezultāts apmierina sasniegto. Varēja vērot kā meistars veikli darbojas, varēja pašam izmēģināt roku. Un Maltas skolēnu uzņēmuma  “D.A.D. incoporated” dalībnieki Dina Beļeviča , Artemijs Naglis, Dana Golubeva iepazīstināja ar saldajām pārvērtībām, ko varēja izgaršot no sirds patikas.

Droši vien daudzi mājās lūgs vecākus padarboties ar ūdeni un cukuru, lai pārvērstu garšīgos cukurgailīšos. Tas nekas, ja uz kleitas vai krekla palika saldas pēdas, bet bija taču jautri un interesanti. Ārā, laukumā pie kultūras nama veidojās rinda. Ne jau katru dienu ir iespēja pavizināties ar mini poniju. Uz mūsu aicinājumu mīļu prāt atsaucās Ponivillas saimniece /Rasma Afanasjeva/ no Pušas. Trīs paaudzes ,bērnus, vecākus, vecvecākus, šais svētkos vienoja  Ģimenes dienas koncerts. Uzstājās PII iestādes “Dzīpariņš” bērnu ansamblis /skolotāja Edīte Kroiče/  un grupiņas “Mārīte” dejotāji /skolotāja Iveta Alika/. Šie bērni pagājušogad svinēja Bērnības svētkus, bet šogad paši uzstājās uz lielās skatuves.

BJC popgrupas bērni kultūras namā jūtas kā mājās un uzstājušies dažādos pasākumos /skolotāja Irēna Ivanova/. Aug jaunā pašdarbnieku paaudze, par ko milzīgs prieks. Protams arī kultūras nams nevarēja palikt maliņā. Bērnu sporta deju grupa “Damona” /vad. Simona Skudra/, senioru ansamblis “Liepas” /vad. Normunds Štekels/, ansamblis “Kalinuška” /vad. Svetlana Kozlova/, koris “Madariņa” /diriģente Kristīne Zeltiņa/ draudzīgi un sirsnīgi iekļāvās pasākumā.

Ingūnas Grumoldes skandētās  tautas dziesmas  par māmiņu labāk zināja vecmāmiņas un arī konfektes nopelnīja vairāk. Normunds Štekels, Kristīne Zeltiņa un Ruta Mika visus uzlūdza iet rotaļās. Arī tie, kas gāja rotaļās bija pelnījuši konfektes. Vien spēles palika neizspēlētas, bet tās lai paliek citai reizei.

Maltas KN vadītāja Elīna Prusaka