LT Stable - шаблон joomla Книги

Informatīvā nedēļa bibliotēkā

Nedēļa no 12. līdz 16.februārim Maltas pagasta bibliotēkā bija pasākumiem bagāta. Skolas projektu nedēļas ietvaros “Ceļā uz Latvijas simtgadi”, pie mums viesojās vairāku pamatskolas klašu skolēni.

Ar 3.klašu skolēniem tikāmies pasākumā “Kādas Maltas ielas stāsts”. Skatījāmies fotoizstādi “ Malta gadskārtu griežos”, filmiņu par Maltu no putna lidojuma, atcerējāmies, kādā novadā atrodas, cik gadu nosvinēja Maltas ciemats.

Nosaucām kādas ielas zinām un kādas iestādes un objekti tur atrodas. Iepazināmies ar lielākajām un vecākajām: 1.Maija, Stacijas, Andrupenes ielām Maltas ciematā. Klausījāmies eseju “Kā var tevi nemīlēt Malta?”

2.klašu skolēniem tika piedāvāta bibliotekārā stunda “ Profesija bibliotekārs”. Skolēnus iepazīstinājām ar bibliotekāra profesiju, pienākumiem un ikdienu. Pašiem skolēniem bija iespēja iejusties bibliotekāra lomā. Bija jāveic vairāki uzdevumi. Kārtojām grāmatas alfabēta secībā, žurnālus pēc nosaukuma un numuriem, par dažādām tēmām meklējām informāciju enciklopēdijās, apkalpojām lasītājus.

Ar 1.klašu skolēniem veidojām pasākumu “Malta tagad un pēc 20 gadiem”. Fotoizstādē iepazinām, kāds Maltas ciemats izskatījās senāk , filmā par Maltu no putna lidojuma atpazinām dzimto ciematu mūsdienās.

Aplūkojām un atpazinām ciemata iestāžu un ievērības cienīgo vietu attēlus. Iedomājāmies, kas Maltā varētu būt pēc 20 gadiem (akvaparks, baseins, pludmale u.c). Nostiprinot zināšanas, lasījām teikumus, kas Maltā ir un kur tas atrodas. Zīmējām savus sapņu objektus, kādi tie būs pēc 20.gadiem.

Informatīvajā stundā “ Atrodi atbildi uz jautājumu par Maltu fotoizstādē” 6.klase atraktīvā veidā meklēja jautājumus uz atbildēm par ciemata vēsturi, atcerējās un nosauca, kādas Maltā ir ielas un objekti.

Mums visiem tas bija ieguvums, jo notikušie pasākumi deva ieguldījumu mūsu pagasta un ciemata novadpētniecības izpētē un interesē par to, kā arī bibliotekāra profesijas popularizēšanā.

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka

Antoninas Krūzas, Ērikas Grigorjevas  un Elvīras Pinkas foto