LT Stable - шаблон joomla Книги
Trešdiena, 18 Septembris 2024 13:50

Maltas-Borovkas vecticībnieku draudze plāno atjaunot dievnamu

Jau gandrīz 100 gadus Maltas upes krastā, ciemā ar tādu pašu nosaukumu, stāv vecticībnieku baznīca, kas tika uzcelta 1931. gadā un nosaukta Svētā apustuļa Jāņa Teologa vārdā. Visus šos gadus baznīcā notika dievkalpojumi, un vecticībnieki - kristieši lūdza Dievu, un zvans sasauca uz lūgšanām Maltas ciema ticīgos.

"Tomēr laika ritējums dara savu, un ēka, tāpat kā cilvēks, slimo, noveco, koksne tiek iznīcināta, jumts tek. Mūsu senči saglabāja baznīcu, labiekārtoja to, remontēja un restaurēja. Ir pienācis arī mūsu paaudzes laiks parūpēties par to, pārņemt paaudžu stafeti," norāda draudzes padome. Dotajā brīdī prioritārais uzdevums ir jumta seguma un zvanu torņa remonts.

Maltas-Borovkas vecticībnieku draudzes padome ir uzsākusi dokumentu vākšanu, lai iesniegtu projektu remontam un līdzfinansējumam Valsts Kultūrkapitāla fonda Sakrālā mantojuma saglabāšanas programmā, un ar tās atbalstu restaurētu dievnamu.

Lai pieteiktos programmai, draudzes padomei bija jāsagatavo visi nepieciešamie dokumenti un jāveic ēkas tehniskā arhitektūras ekspertīze. Pateicoties Maltas ciema iedzīvotāju atbalstam, projekts ir uzrakstīts un pašlaik sertificēts arhitekts veic baznīcas tehnisko - arhitektūras ekspertīzi.

Nākamais draudzes solis būs dokumentu iesniegšana Sakrālā mantojuma saglabāšanas programmai, lai iegūtu līdzfinansējumu remontdarbiem.

Maltas-Borovkas vecticībnieku draudze izsaka lielu pateicību gan jaunpienācējiem, gan nevienaldzīgajiem Maltas ciema iedzīvotājiem, kuri palīdz materiāli un velta savu personīgo laiku baznīcas labiekārtošanai. Daļu līdzekļu remontam nodrošinās pati draudze.

Ja vēlaties atbalstīt Maltas-Borovkas vecticībnieku draudzes dievnama atjaunošanu, ar draudzi var sazināties pa tālr. 64634377.

Sagatavoja: Maltas-Borovkas vecticībnieku draudzes padome