LT Stable - шаблон joomla Книги
Otrdiena, 10 Septembris 2024 08:14

Esi aicināts apmeklēt un baudīt tradicionālo Borovys tiergu Maltā!

Sākums jau no plkt. 10:00, tirgū būs iespēja iegādāties vietējo amatnieku darinājumus un ražotāju produktus, piemēram ādas rokassprādzes, grīdsegas, zeķes, zāļu tējas u.c.
Apmeklējot tirgu, būs iespēja baudīt koncertu, kas norisināsies uz Maltas kultūras nama āra skatuves, tajā uzstāsies Maltas kultūras nama kolektīvi, tādi, kā senioru vokālais ansamblis "Liepa", lauku kapela "Malta", senioru vokālais ansamblis "Kalinuška", folkloras kopa "Andeļneicys", kā arī citi viesmākslinieki, tādi, kā Ozolaines tautas nama sieviešu vokālais ansamblis "Nadežda", Ukraiņu vokālais ansamblis "Vodograj", Kazaku dziesmu ansamblis "Debesszils zieds", bērnu un jauniešu deju kolektīvs "Ručejok" u.c.

Kā ierasts, jau no 10:00 tiks vārīta tradicionālā zupa uz ugunskura un vēlāk, to būs arī iespēja nodegustēt! Aktīvo sieviešu klubiņš "MASKA" sarūpēs ievārījumu degustāciju un iespēju sasildīties pie tējas tases!
Mazākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties konkursā “Saliec kopā tautasdziesmu”, pārējie ir aicināti piedalīties sportiskās aktivitātes visai ģimenei.
Kā arī ikkatrs varēs piedalīties “rudens viktorīnā”, sniedzot atbildes uz dažādiem jautājumiem par un ap rudeni.
Savukārt 11:00 Maltas kultūras nama lielajā zālē notiks “grafikas darbnīca”, kuru nodrošinās Maltas vēstures muzejs! Maltas vēstures muzejs piedāvā iepazīties ar vienu no grafikas tehnikām - linogriezuma tehniku. Linogriezuma klišejas tiek izgatavotas no linoleja, tajā iegriežot attēlu ar speciāliem nazīšiem. Vēlāk uz linoleja klišejas ar grafikas ruļļa palīdzību tiek klāta krāsa un ar rokas spiedes palīdzību attēlu no klišejas ir iespējams pārnest uz papīra. Ikviens grafikas darbnīcas apmeklētājs varēs iejusties grafiķa lomā un izveidot unikālu suvenīru uz papīra ar Maltas vēsturi raksturojošiem akcentiem.
Plkst. 12:00 pašu aktīvāko sporta aktivitāšu dalībnieku un atjautīgāko viktorīnas dalībnieku apbalvošana uz Maltas kultūras nama āra skatuves.