LT Stable - шаблон joomla Книги
Otrdiena, 12 Marts 2024 08:29

“Iedvesma. Sievišķība” Maltas Kultūras namā

Gaisā jau virmo Pavasaris. Mostas daba. Mostas mūsu sievišķība un jutekliskums. Tāpēc 9. marta pēcpusdienā jaunkundzes un kundzes pulcējās Maltas kultūras namā, lai piedalītos sievišķīgā radošā pēcpusdienā – iemācītos gatavot trifeles, izzinātu sevi caur neirografiku un piedalītos sarunās ar iedvesmojošām sievietēm.

Neirografikas nodarbībā pasākuma dalībniecēm bija iespēja izvēlēt kādu sev tuvu tēmu un to “izaudzēt” lotosa ziedā vistīkamākajās krāsu gammās, atklāt savu unikālo veidu, kā atgūt starojumu un dzīves enerģiju, iegrimt sarunā ar sevi un rast atbildes uz saviem iekšējiem jautājumiem.

Maltas iedzīvotājas un iedvesmojošas sievietes Ritas Siņavskas vadībā katrai dalībniecei bija iespēja iemācīties gatavot vairāku veidu trifeles – piena šokolādes un apelsīnu miziņām, laima biezeņa ar balto šokolādi, piena šokolādes ar popkorna putekļiem, žāvēto plūmi un ingveru.

Savukārt pasākuma otrajā daļā visām dalībniecēm bija iespēja piedalīties sievišķīgās sarunās ar iedvesmojošām sievietēm - Ivetu Graudiņu (komunikācijas trenere, producente, koncertu un sabiedrisko pasākumu režisore, publisku pasākumu vadītāja un aktrise), Ingu Kaļvu - Miņinu (grāmatu blogere, žurnāliste, literāte, lasīšanas vēstnese Latgales reģionā), Tatjanu Sevostjanovu (solo dziedāšanas skolotāja, mūziķe, vokālā ansambļa vadītāja) un pasākuma īpašo viešņu - Karinu Stivriņu (mūziķe, labsajūtas meistarklašu vadītāja, uzņēmēja, zīmola "Karina Home" īpašniece).

Pasākumu kuplināja ar Silmalas kultūras nama deju grupa “I-Deja”, kuru vada iedvesmojošā sieviete Iveta Alika. Pasākuma viešņas skatītājus priecēja ar saviem talantiem – dziesmām, dzeju, aktiermeistarību.

Viešņas par piemiņu un dalību pasākumā saņēma statueti “Sieviete - iedvesma”, kas katrai dāmai būs kā mūza, kas palīdz darīt to, kas viņām padodas vislabāk, kā arī ziedus -  tulpes.

Mārīte Šadurska
Kultūras pasākumu organizatore Maltas kultūras namā