LT Stable - шаблон joomla Книги
Ceturtdiena, 24 Marts 2022 09:13

Maltas pagasta bibliotēkā tiekas grāmatu eksperti un akcija “Sēklu mainītava”

Lasot “Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijas 2021” grāmatas, esam aizvadījuši vēl vienu lasīšanas sezonu, iepazīstot latviešu un ārzemju labāko autoru darbus. Mūsu bibliotēkai tā jau bija 20. lasīšanas sezona.

Programmas grāmatas tiek atlasītas, lai tās būtu saistošas dažādiem lasīšanas līmeņiem un interesēm. Rakstnieki rakstījuši par mūsdienīgi aktuālām tēmām: robotizāciju, piedzīvojumiem, atbildību par saviem tuvākajiem un pieaugšanu, vecāku un bērnu attiecībām. Katram grāmatu ekspertam bija iespēja izvēlēties un nobalsot par sev tīkamāko grāmatu.

Prieks par visiem mūsu “žūrijas” čaklajiem ekspertiem. Paldies tiem, kuri Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijai ir uzticīgi visus šos gadus, īpašs paldies jaunajiem grāmatu ekspertiem, kuri iesaistījās šajā programmā pirmo reizi. Paldies vecākiem un vecvecākiem, kuri paši piedalās vai arī atbalsta un mudina lasīt jauno paaudzi, tā ļaujot bērniem iepazīt lasīšanu kā aizraujošu nodarbi brīvajā laikā.

“Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijas 2021” eksperti pasākumā saņēma Pateicības rakstus un nelielas piemiņas balvas par dalību šajā programmā.Jautrā un sirsnīgā gaisotnē cienājāmies ar svētku kūku un saldumiem. Diskutējām par izlasītajām grāmatām, spēlējām galda spēles. Pasākumā darbojās radošā darbnīca, kur visi kopā izveidojās grāmatzīmi ar šī gada simbolu – tīģeri.

Gaidīsim “Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijas 2022” grāmatu kolekciju, lai visi kopā ar tīģera veiklību un drosmi mestos iekšā jaunā lasīšanas piedzīvojumā.

***

Iestājoties pavasarim, gatavojoties dārza darbiem un pārskatot savus sēklu krājumus, bibliotēka izsludina “Sēklu mainītavas” akciju. Maināmies un dalāmies ar dažādām puķu, dārzeņu sēklām. Kas vienam lieks, otram prieks!

Bibliotēkā martā sarūpētas šādas izstādes:

“Sievietes, ar kurām lepojamies”, veltīta ievērības cienīgām Latvijas sievietēm: politiķēm, aktrisēm, rakstniecēm, māksliniecēm.

“25.marts Komunistiskā genocīda upuru Piemiņas diena” – dokumentālas un biogrāfiskas grāmatas atzīmējot šo sēru dienu.

“Ak, šie kaķi!” – grāmatu un rotaļlietu izstāde bērniem: daiļliteratūras grāmatas ar stāstiem un piedzīvojumiem par kaķiem, mīļi rotaļu kaķīši.

“Iepazīsti ūdens pasauli!” – izstāde pusaudžiem un jauniešiem: grāmatas par ūdens bagātībām, upēm, ezeriem.

Savukārt no 18. līdz 24. aprīlim norisināsies “Bibliotēku nedēļa 2022”, kuras motīvs šogad “Bibliotēkas spēks: mācies, dari, iedvesmo”! Piedāvāsim atbilstošus pasākumus pieaugušajiem un bērniem.

Tiekamies bibliotēkā!

 

Antoņina Krūza,

Maltas pagasta bibliotēkas vadītāja