LT Stable - шаблон joomla Книги
Piektdiena, 21 Janvāris 2022 12:57

Maltas bibliotēkā svin rakstnieka A.A.Milna dzimšanas dienu

18. janvārī grāmatas “Vinnijs Pūks un viņa draugi” autoram Alanam Aleksandram Milnam apritētu 140. gadi. Pasaulē ik gadu šajā dienā svin arī lācīša Vinnija Pūka dienu. Gan autors, gan lācītis un viņa draugi ir labi pazīstami mazajiem lasītājiem, un arvien no jauna arī pašiem lasītājiem gribas iejusties viņu piedzīvojumos.

Lai atcerētos autoru un viņa grāmatas jaukos varoņus, Maltas pagasta bibliotēkā ciemojās Maltas vidusskolas 2.c un 2.a klases skolēni. Bērni ar lielu interesi klausījās fragmentus no grāmatas „Vinnijs Pūks un viņa draugi”, dziedāja dzīvespriecīgu dziesmu „Dipu, dapu lācis nāk...", ar kustību palīdzību jautrā rotaļā iejūtoties Lācēna, Tīģera, Sivēna un Trusīša lomā. Lielu prieku skolēniem sagādāja atjautības un veiklības uzdevumu veikšana. Aizraujoši bija mēģināt aizsietām acīm pievienot ēzelītim I-ā asti, atšifrēt grāmatas varoņu vārdus, atcerēties viņu piedzīvojumus. Pēc aktivitātēm jaunie lasītāji izvēlējās grāmatiņas lasīšanai mājās.

Bibliotēkā skanēja priecīgas bērnu čalas un smiekli, apliecinot Vinnija mīļāko teicienu “Šodiena ir mana mīļākā diena”. Lai šis teiciens kļūst arī par jūsu dzīves moto!

Paldies skolotājām Janīnai Bārtulei un Marijai Kleinai par sadarbību.

Maltas pagasta bibliotekāres Antoņina Krūza un Elvīra Pinka