LT Stable - шаблон joomla Книги
Otrdiena, 26 Oktobris 2021 08:23

Izsludināts konkurss "Manas ģimenes ģerbonis"

Ierobežojumu un mājsēdes apstākļi ir mums visiem laiks, lai novērtētu laiku un veltītu to gan sev, gan savām ģimenēm! Turklāt – šogad bērniem ir pagarinātas rudens brīvdienas, tāpēc, lai lietderīgi pavadītu šo atpūtas sprīdi un gatavotos Latvijas dzimšanas dienas mēnesim, aicinām ģimenes atcerēties, cik svarīgi mūsu bērnos veidot attieksmi pret savu ģimeni, valsti un ka tikai mēs – vecāki, vecvecāki – to varam izdarīt!

Katrai ģimenei ir savas unikālas tradīcijas, vērtības, sasniegumi un vēsture. Lai to visu celtu gaismā, Maltas Bērnu un jauniešu centrs aicina Maltas apvienības pārvaldes ģimenes (no Maltas, Ozolaines, Silmalas, Lūznavas, Feimaņu un Pušas pagasta) piedalīties radošajā konkursā „Manas ģimenes ģerbonis”. Ģimenes (vai pat dzimtas, ja tā ir pētīta!) ģerbonis ir kā šo vērtību simbolisks vēstnesis.

Visi ģimenes locekļi aicināti pārrunāt, kas viņiem ir svarīgs (fakti, personības, darbības jomas, intereses utt.). Radošā darba tapšanā var izmantot jebkuru tehniku (zīmēt, līmēt, gleznot, veidot dažādas kolāžas no izgriezumiem, fotogrāfijām utt.).

Ģerbonis veidojams uz A3 vai A4 zīmēšanas lapas (ja nepieciešams, darba lapu var paņemt Maltas BJC no plkst. 8.00 līdz 15.00, iepriekš sazinoties pa tālruni 28319076). Ģerbonis noteikti jāparaksta (piem., Bērziņu ģimenes ģerbonis), lapas otrā pusē uz atsevišķas lapiņas jāpielīmē neliels apraksts par to, kāpēc tajā iekļautas konkrētās lietas, detaļas un jāuzraksta arī ģerboņa veidotāju vārdi un uzvārdi. Ģerboņa izveides procesā vecāki, bērni droši var zvanīt BJC pulciņu skolotājiem un attālināti lūgt padomus.

Oriģināldarbi jāiesniedz Maltas BJC līdz 10. novembrim (par piegādi var zvanīt uz tālr. 28319076). Konkursa dalībnieku izstāde būs apskatāma BJC telpās no 16. novembra vai virtuālajā izstādē. Pēc tam ģerboņi tiks atdoti to īpašniekiem, lai varētu kļūt par savas ģimenes goda lietu. Oriģinālāko un radošāko darbu autoriem paredzētas balvas!

Maltas BJC vadītāja Vija Danilova: “Paldies visām ģimenēm, kas atbalsta savus bērnus radošajos meklējumos. Pašlaik ir smagi gan bērniem, gan vecākiem, gan skolotājiem, jo ir traucēts trīspusējs radošais process, taču BJC cenšas uzturēt saikni ar saviem audzēkņiem un viņu ģimenēm, un lai to stiprinātu arī radās doma par jaunu konkursu.”

Izveidosim Maltas pagastu apvienības ģimeņu goda galeriju un visi kopā veltīsim šo savu darbiņu Latvijai 103. dzimšanas dienā, jo ģimenes ir tautas un valsts spogulis! Atcerēsimies paši un parādīsim bērniem labāko, kas mums ir dzimtās mantots vai pašu radīts un ir dzimtas lepnums!

 

Skaidrīte Svikša, Maltas BJC pulciņa “Volūdu detektivi” skolotāja (mob.29263367)

Inta Bule, Maltas bērnu un jauniešu centra metodiķe (mob.28319076)