LT Stable - шаблон joomla Книги
Trešdiena, 20 Janvāris 2021 08:26

Projektā “Gadsimta albums” iekļautas Vladimira Kokojeva atmiņas

Atminoties valstiski svarīgos notikumus pirms 30 gadiem, Latvijas Televīzija kopā ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju aicina ikvienu pārmeklēt savu vai savas ģimenes foto arhīvu, uzrunāt tuviniekus un arī zināmos fotogrāfus-amatierus, kuru personīgajā arhīvā varētu būt attēli no barikāžu nedēļām Rīgā vai ar tām saistītiem notikumiem reģionos. vietnē “Gadsimta albums” – http://www.latvijasgadsimts.lv/albums/

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs un Latvijas Televīzija aicina dalīties ar fotogrāfijām no Barikāžu laika.

Maltas vēstures muzejs atbalstīja šo aicinājumu un piedāvāja barikādēs piedalījušos maltēniešu atmiņu stāstus. No visiem iesūtītajiem projekta koordinatore Ilze Miķelsone izvēlējās četras Vladimira Kokojeva fotogrāfijas un atmiņu stāstu, kas ir pievienots “Gadsimta albumam” un nosūtīts LTV. Gribas vēlreiz pateikties Vladimiram Kokojevam par atsaucību un ieinteresētību, daloties ar šobrīd aktuālu un vēsturiski nozīmīgu notikumu atspoguļojumu atmiņās un fotogrāfijās. Tās var apskatīt vietnes “Gadsimta albums” – http://www.latvijasgadsimts.lv sadaļā 1986-1991.

Atgādinu maltēniešiem par to, ka muzejs gaida jūsu atmiņu stāstus vai aicina sazināties ar muzeju, lai tā darbinieki tos varētu pierakstīt. Jūsu atmiņas ir viens no nosacījumiem, lai pretendētu uz Barikāžu dalībnieku apliecības saņemšanu (tiem, kam tās joprojām nav), kā arī Rēzeknes novada pašvaldība plāno piešķirt pabalstus barikāžu dalībniekiem, taču arī tam būs nepieciešama minētā apliecība! Lūdzam atsaukties un būt sabiedriski aktīviem!

Silvija Pīgožne,

Maltas vēstures muzeja vadītāja