LT Stable - шаблон joomla Книги
Trešdiena, 05 Augusts 2020 13:28

Kapela "Malta" – tautas muzikantu svētkos Barkavā

1. augustā Madonas novada Barkavā sabrauca tautas muzikanti no dažādām Latvijas malām, lai piedalītos instrumentu andelē, dižotos un lielītos ar tiem, klausītos  individuālo muzikantu muzicēšanu. Savukārt vakara pusē varēja doties uz Barkavas estrādi lai baudītu kapelu vakara Dižkoncertu. 

Satikās un priecājās par kopā būšanu 11 tautas mūzikas kopas un kapelas no: Mazsalacas novada Sēļiem, Rīgas, Līvāniem, Rūjienas, Ciblas novada Zvirgzdenes, Limbažiem, Cēsu novada Vaives, Valkas un Rēzeknes novada Maltas. Tas bija kā balzāms sirdij un dvēselei: dzirdēt, redzēt cilvēkus, kam muzicēšana ir dzīvesveids.

Tautas muzikanti katru gadu tiek aicināti uz svētkiem, lai izprastu sadzīves muzicēšanas tradīciju, muzikantu grupu repertuāra veidošanas īpatnības, instrumentu spēles manieri, izgatavošanas un pielietošanas iespējas. Svētki notiek katru gadu kopš 2001. gada. Pirmie tautas muzikantu svētki tika organizēti Barkavā un notika līdz 2005. gadam. Šogad nu jau XIX Tautas muzikantu svētki atkal atgriezušies Barkavā. Arī XX - notiks Barkavā! Kapela "Malta" un vadītājs Normunds Štekels arīdzan cenšas piedalīties šajos kolektīvam tik nozīmīgajos svētkos. Lai veicas visiem un uz tikšanos nākamgad – jubilejas pasākumā!

Informāciju sagatavoja Elīna Prusaka.

Ingūnas Grumoldes foto