LT Stable - шаблон joomla Книги
Otrdiena, 18 Februāris 2020 08:26

“Divu siržu spēks” Maltas Kultūras namā

15. februāra vakarā Maltas Kultūras namā notika mīlestības svētku pasākums “Divu siržu spēks”, uz kuru īpaši tika aicināti tie Maltas pagastu apvienībā dzīvojošie precētie pāri, kas šogad svin apaļas kāzu jubilejas.

Pasākuma laikā katrs apmeklētājs kļuva par mīlestības stāsta sastāvdaļu, jo visiem kopā bija jāiesēj mīlestības koks. Lai tas augtu, bija jādomā par mīlestību, jāklusē un jāsaskata mīlestība, kā arī jāpriecājas par tiem, kuros mīlestība dzīvo un viņus pavada ik solī.

Mīlestības stāstu radīt palīdzēja Viktorija Šelomijenko (“Vikishow”), kas tumsā ar gaismas bilžu šovu radīja mīlestību bez vārdiem. Eksotisko deju grupa “Fazira” skatītājus priecēja ar ekstravagantiem tērpiem un mīlestības pilnām dejām “Eņģeļi” un “Gulbji”. Ar romantiskām saksofona skaņām visus valdzināja Valērijs Jefremovs. Savukārt ar mīlestības piesātinātām dziesmām stāstu izdziedāja Maltas kultūras nama senioru vokālais ansamblis “Liepas”, sieviešu koris “Madariņa”  un mūziķis Guntars Skudra.

Maltas KN dramatiskais kolektīvs “Smaidam” ar skeču “Guļamistabā” visiem atgādināja, ka mīlestības kokam vajag siltu un maigu klimatu – mīlošu cilvēku blakus. Lai tas nenokalstu, to jālaista ar komplimentiem, jābaro ar uzticību, jākopj ar maigumu, jāsargā no ienaidniekiem – greizsirdības, aizvainojumiem, nesapratnes. Un nedrīkst aizmirst par piedošanu.

Vakara turpinājumā ar saviem mīlestības stāstiem dalījās deviņi kāzu jubilāri: Eleonora un Jānis Cibļi (Dimanta kāzas), Antoņina un Jāzeps Ostrovski (Smaragda kāzas), Marija un Juris Lignarski (Pērļu kāzas), Nellija un Dainis Krasnobaji, Inese un Aivars Greižas, Skaidrīte un Dainis Babri, Skaidrīte un Voldemārs Pranči (Porcelāna kāzas), Olga un Viktors Koļesņiki (Rožu kāzas) un Jeļena un Ainārs Šņukuti (Ceriņu kāzas).

Jubilāri tika aicināti piedalīties arī kāzu dienas bilžu fotoizstādes tapšanā. Pateicībā par piedalīšanos un kā apsveikums kāzu jubilejas gadā katram pārim tika pasniegtas sarkanas rozes un īpaša sirds, kas veidojusies no divām sirdīm un kuras atslēga ir zināma tikai jubilāriem.

Jāpiebilst, ka šis pasākums ir jaunas tradīcijas – kāzu jubileju svinēšanas aizsākums Maltas KN.

Lai mīlestības koks augtu kuplumā, nākamgad aicinām kāzu jubilārus aktīvāk  piedalīties pasākumā, jo mīlestībā ir jādalās.

Mārītes Šadurskas teksts

Vjačeslava Aleksejeva foto