LT Stable - шаблон joomla Книги
Ceturtdiena, 30 Janvāris 2020 10:23

Maltā aizvadīts atmiņu pasākums bijušā sovhoza “Garkalni” ļaudīm

18. janvārī Maltas kultūras namā ļoti kuplā skaitā pulcējās bijušā sovhoza “Garkalni” ļaudis, lai vienotos kopīgās atmiņās, satiktos un baudītu kopābūšanas  svētkus.

Pasākuma iniciators – toreizējā kluba “Garkalni” vadītājs Pāvels Makņa. Pasākuma vadīšana tika uzticēta Allai Mogiļnajai.

Savās atmiņās par darbu sovhozā, kurioziem gadījumiem un brīvā laika pavadīšanu dalījās gan pasākuma organizatoriskā komanda Antoņina Ostrovska, Jekaterina Ionina, Valentīna Kononova, gan sovhoza darbinieki: Ārija Romanovska, Roberts Prohorenko, Jānis Prančs, Uļjana Dudareva, Elīna Kazaka u.c. Par darbošanos jauniešu deju kolektīvā stāstīja arī viena no toreizējām tā dalībniecēm Dace Mikasenoka. Visus pasākuma dalībniekus uzrunāja un sveica arī Maltas pagasta pārvaldes vadītājs Vitālijs Skudra. Izskanēja arī sirsnīgi pateicības vārdi pasākuma sponsoriem – Gunāram Smeilim, Viktoram Rezunam, Voldemāram Višnovam, Ivanam Jemeļjanovam.

Padomju saimniecībā "Garkalni" tika veidoti dažādi plakāti ar karikatūrām un uzņemtas daudzas fotogrāfijas. To visu apkopoja un izstādi pasākumam stendos izveidoja Anatolijs Pavļukevičs, kurš kopā ar Aldi Barovski izveidoja arī prezentāciju ar fotogrāfijām. Bildes visa pasākuma gaitā bija skatāmas uz lielā ekrāna, ļaujot pasākuma dalībniekiem tajās atpazīt sevi un arī pasmaidīt.

Par pasākuma svinīgās daļas muzikālo gaisotni rūpējās Garkalnu kluba ansambļa dalībnieki, kas todien bija sanākuši kopā piecu cilvēku sastāvā – Rihards Ciblis, Arnolds Danovskis, Andris Kiščenko, Vasīlijs Kozlovs, Georgijs Romanovs, bet balles muzikanta godā  –  Raimonds Arbidāns.

Mārītes Šadurskas teksts un foto