Print this page
Otrdiena, 14 Marts 2017 13:05

Pasaku pēcpusdiena "Lai ripo pasaku kamolītis!"

Pasakas mēs dzirdam un klausāmies no agras bērnības. Tās mums lasa māmiņas un tēti, kad liek uz dusu, klusos ziemas vakaros stāsta vecmāmiņas. Pasakas klausāmies bērnu dārzos, ar tām tiekamies skolā. Tās mūs pavada visu dzīvi.

Stāstot vai klausoties pasaku, mēs nokļūstam brīnumu pasaulē, kur notiek dažādi piedzīvojumi. Pasaulē, kur metot loku lokus, labais uzvar ļauno.

Pasaku pēcpusdienā „Lai ripo pasaku kamolītis!” Maltas pagasta bibliotēkas Bērnu un jauniešu literatūras nodaļā viesojās Maltas vidusskolas 1. b klases skolēni ar skolotāju Ludmilu Maslobojevu.

Lai kļūtu par čakliem lasītājiem, lielākā daļa skolēnu bibliotēkā ieradās pirmo reizi. Viņi iepazinās ar bērnu grāmatu, žurnālu, enciklopēdiju, galda spēļu klāstu.

Tad kopā ar pasākuma vadītāju, bibliotekāri Antoninu Krūzu, uz burvju paklāja devās ceļojumā uz pasaku zemi.

Kas notika tālāk? Tālāk mazie ceļotāji centās atcerēties pasakas, atpazīt pasaku varoņus un priekšmetus no pasakām, minēja pasaku mīklas.

Bija jautri, aizrautīgi un interesanti. Bērni lieliski tika galā ar visiem uzdevumiem. Atpazina gan iemīļotos pasaku varoņus, gan atminēja pasaku mīklas. Jautrību sagādāja izkustēšanās mazo pīlēnu dejā.

Noslēgumā jaunie lasītāji izvēlējās grāmatas un teica uzredzēšanos līdz nākošajai reizei.

Maltas pagasta bibliotekāre, Elvīra Pinka (Autores foto)

Jaunākās no Aktualitātes