Print this page
Trešdiena, 04 Augusts 2021 10:13

Zirglietu un Pastlietu akcija!

Sagaidot 2021. gada Eiropas kultūras mantojuma dienas, Maltas vēstures muzejs izsludina Zirglietu un Pastlietu akciju.

Aicinām līdz 1. septembrim atsaukties ikvienu, kura rīcībā ir jebkura laika posma ar zirgiem vai pastu saistīti priekšmeti (no seniem ratiem līdz pat pastkartēm un rakstāmpiederumiem). Tāpat aicināti atsaukties kolekcionāri. Aicinām jūsu rīcībā esošos priekšmetus vai nu izstādīt minētā pasākuma laikā īpaša stendā vai arī uzdāvināt muzejam. Interesantus aicinām zvanīt uz tālr. 26189569 vai rakstīt maltasmuzejs@inbox.lv.

MVM ir iekļauts šīgada svinību sarakstā, akcentējot kultūras pieminekļa “Maltas zirgu pasta stacija” vēsturisko nozīmi (tā ir unikāls objekts – pirmās šajā reģionā nozīmīgās maģistrāles Sanktpēterburga-Varšava sastāvdaļa). Taču pasākumu programma būs plašāka, vēl tiek precizēta (ņemot vērā ar Covid-19 saistītos apstākļus) un tiks izziņota vēlāk.

***

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā norisināsies no 17. līdz 19. septembrim un būs veltītas transporta tēmai, izceļot vairāk nekā 80 objektus visā Latvijā. Tāpat 2021. gads Eiropas Savienībā ir pasludināts par Eiropas dzelzceļa gadu, tāpēc šogad īpaši aicināts caur dzelzceļa vēsturi un kultūras mantojumu atgādināt par dzelzceļa ieguldījumu Eiropas labklājības veidošanā un dzelzceļa lomu progresīvu tehnoloģiju izstrādē. Eiropas kultūras mantojuma dienas ir iespēja padarīt pieejamu un atvērtu ar transportu un pārvietošanos saistīto kultūras mantojumu, norāda Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde.

Sagatavoja MVM vadītāja Silvija Pīgožne.

Jaunākās no Aktualitātes