Print this page
Otrdiena, 03 Marts 2020 08:30

Amatierteātris “Smaidam” piedalījās amatierteātru saietā

29. februārī Sakstagala sabiedrisko aktivitāšu centrs sadarbībā ar Sakstagala teātra draugu kopu iepriecināja savus apmeklētājus ar jaunu tradīciju – Sakstagala teātra draugu kopas dzimšanas dienas mēnesī rīkot amatierteātru saietu “Sajiutu spryksti”.

Saietā piedalījās amatierteātri no: Tilžas, Nautrēniem, Ratniekiem, Kaunatas, Mākoņkalna, Pušas, Lendžiem, Griškāniem, Viļāniem, Sakstagala un Maltas.

Maltas kultūras nama amatierteātris “Smaidam” (vadītāja Mārīte Šadurska) visus smīdināja ar skeču “Pie ģimenes ārsta”. Pacientes lomā iejutās Mārīte Šadurska, bet Ārsts bija Jānis Šaudiņš. Skečs atklāja mūsdienu mediķu, jo īpaši ģimenes ārstu, smago darbu, kad pie viņiem ierodas dažādi pacienti – katrs ar savu sāpi un stāstu.

 Šoreiz pie ārsta bija atnākusi sieviete, kura nekad nebija pie tiem bijusi, viņa jūtas “sprauna kai kēve”, vienīgā problēma – nav par ko runāt ar savām draudzenēm, kurām ir skaistās zāļu paciņas. Uzdodot dažādus jautājumus par veselību, ārsts nesaņēma nevienu atbildi, jo pacieni uztrauca daudzas citas lietas, tikai ne slimošana. Dakteris no atbildēm nogura un aizmiga, bet par šādu rīcību no pacientes saņēma sitienu ar somu un rezultātā pats tika aizvests uz rentgenu.

Jāpiebilst, ka amatierteātra “Smaidam” aktieris Jānis Šaudiņš saņēma vienu no sešām žūrijas simpātiju balvām – “Zelta pakaramo”, kas ir neatņemama aktiera garderobes sastāvdaļa.

Mārītes Šadurskas teksts

Staņislava Mogiļnaja foto

Jaunākās no Aktualitātes