Print this page
Ceturtdiena, 23 Decembris 2021 10:58

Maltas pagasta bibliotēka Ziemassvētku gaidīšanas laikā

Kad degungalā kož sals un zemi klāj balta sniega sega, sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Maziem bērniem tas ir laiks, kad jāpaspēj uzrakstīt vai uzzīmēt vēstuli Ziemassvētku vecītim, lai pastāstītu, kā ir veicies šogad mācībās, kāda uzvedība bijusi un, protams, kādu dāvanu gribētu atrast zem eglītes. Tas ir brīnumains laiks, kad piepildās visas vēlēšanās.

Bet kur tad paliek bērnu rakstītās vēstules Ziemassvētku vecītim? Kas palīdz īstenot bērnu vēlmes? To un daudz ko citu uzzināja pirmsskolas izglītības “Dzīpariņš” audzēkņi, kad ciemojās Maltas pagasta bibliotēkā. Visi kopā lasījām un klausījāmies stāstu par to, kā notiek gatavošanās Ziemassvētkiem. Pēc brīnišķīgā stāsta noklausīšanās bērni pastāstīja par savām viskvēlākajām vēlmēm un atzinās, ka uzrakstītās vēstules pa nakti kāds jau ir paņēmis. Un nu jāgaida, vai sapņi piepildīsies...

Jautrā un rosīgā gaisotnē katrs bērns pēc dzirdētā stāstiņa izkrāsoja un izveidoja savu Ziemassvētku eņģelīti.  Tā kā Ziemassvētki ir brīnumu laiks, par pārsteigumu bija parūpējušies arī paši eņģelīši. Grāmatu plauktos tie bija atstājuši bērniem dāvaniņas, kuras tiem bija jāatrod, kā arī bija jāpaveic burtu uzdevums. Paldies skolotājai Aijai Korklišai un Valentīnai Jasmanei par atsaucību!

Patīkams bibliotēkas apmeklējums izvērtās arī Maltas vidusskolas 3. klases skolēniem, kuri ne tikai izvēlējās grāmatas lasīšanai gaidāmajam skolēnu ziemas brīvlaikam, bet tika arī pie saldiem našķiem, jo ļoti enerģiski un aizrautīgi atbildēja uz viktorīnas “Ko tu zini par Ziemassvētkiem un Ziemassvētku vecīti?” jautājumiem. Paldies skolotājai Rasmai Afanasjevai, ka darbiem pārpildītajā mācību semestra noslēgumā spēja izbrīvēt laiku, lai ar skolniekiem apmeklētu bibliotēku!

Lai katrā mājā ienāk Ziemassvētku prieks un svētki ir piepildīti ar patiesiem brīnumiem! Mierpilnu un sirdssiltu gada nogali, kā arī stipru veselību un ticību labākai nākotnei Jaunajā gadā.

Antoņina Krūza, Maltas pagasta bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Jaunākās no Aktualitātes