Print this page
Ceturtdiena, 01 Aprīlis 2021 17:36

Malta piedalīsies “Eiropas kultūras mantojuma dienās 2021”

No 17. līdz 19. septembrim norisināsies “Eiropas kultūras mantojuma dienas 2021”, un priecājamies pavēstīt, ka dalībai šajā vērienīgajā pasākumā ir apstiprināts Maltas vēstures muzeja pieteiktais objekts “Maltas zirgu pasta stacija”. Centrālais pasākums Maltā plānots 17. septembrī, aktivitātes caurvīs mazi notikumi, kuri simboliski atspoguļos senās zirgu pasta stacijas ikdienu. Detalizēta programma tiek gatavota un par to tiks ziņots vēlāk.

Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes Attīstības daļas speciāliste, EKMD nacionālā koordinatore Anna Anita Cīrule: “Atsaucoties uz saņemto pieteikumu dalībai Eiropas kultūras mantojuma dienās (EKMD) 2021, informēju, ka dalība šī gada EKMD ir apstiprināta. Objektam būs iespējams saņemt Mantojuma dienu katalogus, karogu un citus reprezentācijas un komunikācijas materiālus. Tāpat septembrī sadarbojoties ar žurnālu “Ieva” iznāks speciālizlaidums, veltīts Mantojuma dienām, kurā tiks iekļauta informācija par objektiem un tajos plānotajiem pasākumiem. Savukārt jūnija sākumā konkursa kārtībā būs iespēja pieteikties uz līdz 200 eiro lielu līdzfinansējumu pasākumu organizēšanai. Saistībā ar to, ka 2021. gads ir Eiropas dzelzceļa gads, informācija par Mantojuma dienām Latvijā tiks publicēta arī Dzelzceļa gada notikumu kalendārā.”

2021. gada Eiropas kultūras mantojuma dienas veltītas transportam. 2021. gads Eiropas Savienībā ir pasludināts par Eiropas dzelzceļa gadu, tāpēc šī gada Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros īpaši aicinām caur dzelzceļa vēsturi un kultūras mantojumu atgādināt par dzelzceļa ieguldījumu Eiropas labklājības veidošanā un dzelzceļa lomu progresīvu tehnoloģiju izstrādē. Dalība Eiropas kultūras mantojuma dienās paver lielisku iespēju kļūt par daļu no kopējās Eiropas kultūras mantojuma popularizēšanas iniciatīvas, objektu īpašniekiem un pārvaldītājiem izcelt savu mantojuma vietu un piesaistīt jaunus interesentus, padarīt atpazīstamāku savu objektu Latvijas un starptautiskajā mērogā, kā arī sniegt iespēju sabiedrībai iepazīt tās kultūras mantojumu, tādējādi kopēji stiprinot izpratni par kultūras mantojumu un tā nozīmību.

 

Maltas vēstures muzeja vadītāja Silvija Pīgožne

Jaunākās no Aktualitātes