Print this page
Pirmdiena, 14 Septembris 2020 13:12

Maltas Kultūras namā izskanējis Poļu kultūras dienu koncerts

Mūsu Latgale, arī Maltas pagasts ir bagāts ar kultūru, reliģiju, valodu, kulinārā mantojuma un kopā būšanas daudzveidību. Maltas kultūras namā kopā būšana ar dažādiem cilvēkiem, domubiedriem, kolektīviem, pašdarbniekiem un skatītājiem arī daudzveidīga.

11. septembrī no kultūras mantojuma lādes godā tika celtas poļu tautas melodijas, košie raksti tautastērpos un deju soļi, jo izskanēja Poļu kultūras dienu Rēzeknes novadā koncerts "Mūzika un tradīcijas vieno”. Tajā piedalījās: Rīgas poļu kultūras kluba koris "Polonēze" (vadītāja Tatjana Belugina), Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama horeogrāfiskais deju ansamblis "Kolorīts" (vadītāja Jolanta Roslova), "Latvijas Poļu Savienības" Rēzeknes nodaļas un Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama sieviešu koris "Jutrzenka" (diriģente Irēna Ivanova). Pasākumu organizēja un vadīja Rēzeknes poļu nodaļas vadītāja  Bernadeta Geikina-Tolstova. Skatītāju rindās priecājās Rēzeknes un Maltas poļu biedrību pārstāvji.

Jā, prieks par kopā būšanu, par dvēseliski, pārliecinoši un azartiski izdziedātām melodijām, horeogrāfiski skaistiem un izjustiem deju rakstiem. Sirsnīgs paldies visiem, kas šo rudens dienu Maltā iekrāsoja ar poļu tautas rakstiem un krāsām. Uz tikšanos kādā citā pasākumā, citā kopā būšanas reizē!

 

Elīna Prusaka, Maltas KN vadītāja

Mārītes Šadurskas foto

Jaunākās no Aktualitātes