Print this page

Otrais Rēzeknes novada senioru klubu salidojums Maltā

Rudens. Tas nāk lēni, nemainīgs kā viss neizbēgamais šai pasaulē, neatkārtojams, sāpīgs un skaists. Rēzeknes novadā rudens ir senioru klubu salidojuma laiks. Šo tradīciju pagājušo gadu iedzīvināja Ozolaines pagasta seniori. 

Šogad, 13. oktobrī, nu jau uz otro Rēzeknes novada senioru klubu salidojumu Maltas kultūras namā bija sanākuši un sabraukuši  sešu klubiņu dalībnieki no Nagļiem, Ozolaines, Lūznavas un Maltas. Katrs klubiņš, kolektīvs nāca ar savu stāstu, ar savu pieredzi, veiksmēm un neveiksmēm. Seniori runājās, dalījās pieredzē un prezentēja savu darbību. “ Mēs dzīvojam priekam. Ne jau par sevi. Par saviem bērniem, par aparto lauku un ražu, par vecāku un bērnu panākumiem, par savu dzīvi”. Šo Jāņa Streiča citātu piestiprināt pie afišu staba loze krita ciemiņiem no Lūznavas. Maltas Poļu biedrībai – Pāvesta Franciska citāts: “Mums visiem ir pienākums darīt labu.” Katrs ar savu domu graudu vai citātu un katrs ar savu stāstu par dzīvi

Ozolaines pagasta senioru klubiņa “Uguntiņa” darbību prezentēja Faina Gleizde, Eleonora Prokofjeva un Marija Jurkova, Maltas senioru klubiņa “Dvēseles atslēga” divdesmit gadu darbību prezentēja vadītāja Helēna Jakušenoka , Nagļu pagasta senioru klubiņu “Tik un tā” – Paulīna Zvaigzne.  Lūznavas  pagasta seniorus- projekta “Gudru ņēmu padomiņu” projekta vadītāja Marija Gudele un Nadežda Laizāne. Maltas poļu biedrības darbu prezentēja vadītāja Klāra Kondrova. Maltas senioru ansambļa “Liepas” darbus – Antoņina Ostrovska.

Seniori dalījās ar rudens veltēm – sārtiem āboliem, ar veselīgiem gardumiem burciņās, kūpinātu zivi, pīrāgiem , ievārījumu, zāļu tējām.  Un pāri visam sirsnīgas sarunas, kopā būšana,  dziesmas un rotaļas ar Maltas KN senioru ansambli “Liepas” un kapelu “Malta” /vad. Normunds Štekels /. Rudens balle ar muzikantiem Valdi un Normundu. Paldies visiem kas piedalījās, dalījās priekā un kopā būšanā. Nākošgad, trešajā Rēzeknes novada senioru klubu salidojumā, tiksimies Nagļos. 

Elīna Prusaka, Maltas KN vadītāja

Jaunākās no Aktualitātes