Print this page

Rudens tirgus Borovajā

Rudens tirgū Borovajā ļaudis bija sabraukuši un sanākuši, lai pirktu un pārdotu, mainītos un satiktos. Pircējus gaidīja pilni rati ar dabas veltēm, ko novada ļaudis izcēluši no apcirkņiem, mucām, pagrabiem un lādēm. Savests bija viss labākais, kas pašu rokām audzēts, darināts un brūvēts. Tā kā tirgus notika 29. septembrī, Miķeļdienā, maltēniešus un ciemiņus sagaidīja Miķelis, aicinot nesteigties, jo katrs varēšot atrast sev ko tīkamu.

Kultūras namā notika projekta “Dzīvo veselīgi Rēzeknes novadā” veselības veicināšanas diena – ārstu/ medicīnas speciālistu lekcijas. Laukumā pie kultūras nama pircējus gaidīja Rēzeknes novada amatnieku un mājražotāju tirdziņš “Lobs lobam”. Darbīgās saimnieces aicināja izbaudīt Latgales kulinārā mantojuma vērtības – kāpostu skābēšanu pēc senču tradīcijām un svaigu kāpostu zupas vārīšanu uz ugunskura. Rudens laumiņas nāca ar smaržīgām, garšīgām un veselīgām rudens veltēm, ar kulinārā mantojuma popularizēšanu un konkursiem par zāļu tēju, graudaugu un pākšaugu, garšvielu atpazīšanu un lietderību mūsdienās. Vēlāk laumiņas kopā ar bērniem darbojās sportiskās aktivitātēs “Rudens labirints”, varēja pavizināties ponija mugurā.

Mūsu senči ir sacījuši tā: “Labu dziedu, sliktu raudu, ļaunu – minu kājiņām”. Miķelis visus aicināja uz rotaļām, sadziedāšanos un sadancošanos. Paldies tirgotājiem un nodibinājuma LEARN izpilddirektorei Dainai Butlerei, projekta “Dzīvo veselīgi Rēzeknes novadā” speciālistiem, Guntaram Skudram, Rasmai Dzenei, Maltas vidusskolas vecāku klubiņam un Olgai Orlovai, Maltas kultūras nama pašdarbnieku saimei: Imantam Tučam, Silvijai Smirnovai un darbīgajām saimniecēm, kapelai “Malta”, senioru ansamblim “Liepas” un Normundam Štekelim, Rutai Mikai, ansamblim “Kalinuška” un Olgai Gailei.

Elīna Prusaka, Maltas Kultūras nama vadītāja

Foto: Ingūna Grumolde

FOTOGALERIJA

Jaunākās no Aktualitātes