Print this page
Piektdiena, 24 Novembris 2017 15:44

Valsts svētki Maltā

“Dievs, svētī Latviju: zemi, cilvēkus, valodu, dziesmu un ticību, godaprātu un darba tikumu..” Ikviens mūsu mazais darbiņš iestīgojas valsts lielajā darbā. Un tas dara Latviju sakoptu, stipru un mīlētu.

18. novembrī Latvijas Republikas Proklamēšanas 99. gadadienā arī Maltā pateicības raksti veidoja maltēniešu paveikto darbu mozaīku, ko draudzīgi, plecu pie pleca, iestādēs  un  organizācijās strādājošie dara ik dienas – godīgi, apzinīgi, radoši un profesionāli. Maltas pagasta pārvaldes vadītājs Vitālijs Skudra sveica klātesošos svētkos un  pasniedza trīsdesmit pateicības rakstus, ziedus, kalendāru 2018. gadam un Zigfrīda Miglinieka grāmatu “DZĪVOSIM AR DZIESMU”.

Lielajai Maltas pašdarbnieku saimei - koris “Madariņa”, deju kolektīvs “Rutuļi”, kapela “Malta”, pūtēju orķestris “Vikords”, ansamblis “Varaveiksna”, bērnu sporta deju grupa “Damona”, saksofoniste Indra Koroļonoka, pasākuma vadītāji Simona Skudra un Jānis Šaudiņš, šie vārdi nav skaļi saukļi, bet ikdiena un  svētki. Pašu spēkiem, pašu ļaudīm radīt prieku. Arī ciemiņu vēlējumi Latvijai tika lasīti, kas krājas simtgades grozā, kas aizsākās 4. maijā stādot simtgades ozolus, maltupītes krastā, vēlāk Rēzeknes novada svētkos.

Un 18. novembrī ikviens varēja atstāt savu vēlējumu.  Un to varēs izdarīt līdz 2018. gada novembrim. Foto no “Rudens mozaīkas“ gan nerātni, gan domīgi, krāsaini un melnbalti sagaidīja jau foajē  un pavadīja maltēniešus un ciemiņus. Šoreiz ciemiņi no Valmieras, teātra aktieri ar muzikālu, sirsnīgu, smaidiem un humoru caurvītu koncertu.

Celsim saulītē labo un dosimies pretim Latvijas simtgadei.

KN vadītāja Elīna Prusaka

Jaunākās no Aktualitātes