LT Stable - шаблон joomla Книги
Pirmdiena, 08 Februāris 2016 11:56

Maltā izskanējis piektais amatiermākslas festivāls „Dažādie estrādes žanri, skatuve un es”

Izskanējis nu jau piektais amatiermākslas festivāls „Dažādie estrādes žanri, skatuve un es” Maltas kultūras namā. Melodijas, dziesmas mijās ar deju soļiem, dzirkstīja humors un aktierspēle, skanēja dzeja. Tas bija interesants, krāsains un aizraujošs pasākums triju stundu garumā.

Ikviens vēlas būt laimīgs. Bet kā to panākt? Ir daži visīsākie ceļi uz laimi – dziedāšana, dejošana utt. Tāpēc jau pašdarbnieki sanāk vakaros, lai kopā rastu prieku un dalītos priekā ar citiem. Skanēja dažādu autoru, dažādu valstu un tautu melodijas un dziesmas par dzīvi, mīlestību, attiecībām, prieku un vilšanos. Festivālā piedalījās Rēzeknes novada Sakstagala vokālais ansamblis (vad. Aija Cīrule -Leiduma), Ozolaines vokālais ansamblis „Nadežda”(vad. Nadežda Osipova), Maltas KN vokālie ansambļi” „Kalinuška” (vad. Laura Sprudzāne) un „Salvijas „ (vad. Normunds Štekels), Maltas senioru vokālais ansamblis „Varaveiksna” (vad. Helēna Turlaja). Feimaņu jauniešu deju grupas „Ilgrozītes” repertuāŗā šoreiz HIP- HOP deja un deja, kurai horegrāfs ir kolektīva vadītāja Ilga Smane. Maltas vecāku kluba deju grupa „Vdohnovenije” ar jautru mūsdienīgu aranžējumu dejai „Ja ļubļu Ivana” (vad. Olga Orlova). Maltas austrumu deju grupa „Šeherezāde” ar sievišķīgu deju „Dūjiņa” (vad. Inga Feldentāle). Maltas KN līnijdeju grupa „Pieneņpūka” ar mūsdienīgām līnijdejām (vad. Ruta Mika). Maltietis Edgars Stepiņš iepazīstināja ar savu jaunāko dzeju. Vistālākie ciemiņi, Apes novada Trapenes radošā neatkarīgā apvienība „Atmoda” (vad. Ina Java) dziedāja gan kā ansamblis, gan solo Auce Java, Josifs Petjukēvičs ar humoristisku uzvedumu ar dzeju un prozu „Kā man iet?” ļāva palūkoties uz dzīvi no sava skatu punkta, Anna Vāciete un Dzintars Peipāns ar skeču „Tik dzintars, dzintars vien”. Un festivāla izskaņā — Maltas KN amatierteātris „Noktirne” ar sajūtu šovu „Melnā vārna, izstāsti” (vad. un scenārija autore Elīna Prusaka, muzikālais pavadījums Normunds Štekels).

Krāsu, noskaņu un priekšnesumu daudzveidība, amatierkolektīvu un dalībnieku kuplā saime, arī skatītāju pilnā zāle un siltie aplausi – tā var raksturot šo piekto jubilejas festivālu. Paldies visiem dalībniekiem, ciemiņiem, skatītājiem, atbalstītājiem, lai piepildās vispārdrošākie sapņi! Un, ja jums jautā, kāpēc vakaros ilgi deg gaisma kultūras namu logos, droši sakiet – tur piepildās sapņi.

Elīna Prusaka, Maltas kultūras nama vadītāja