LT Stable - шаблон joomla Книги

Maltas iedzīvotāji svin Latvijas simtgadi

18. novembrī plkst. 18.00 Maltas kultūras namā pulcējās Maltas iedzīvotāji, lai izteiktu sajūtas un pārdomas, pateicību un mīlestību savai zemītei, arī liktenim, ka dzīvojam Dieva mīlētā zemītē, mūsu pašu mīlētā zemītē.

“Jo pašu skaistāko zemi, Dievs ir atdevis mums” (L. Vāczemnieks). Maltas pagasta pārvaldes vadītājs Vitālijs Skudra sveica klātesošos svētkos, pasniedza 62 pateicības rakstus par profesionālu, godprātīgu un radošu darba devumu sava pagasta, novada un valsts labā. Apsveikumi mijās ar Maltas mūzikas skolas, pūtēju orķestra “Vikords” un kultūras nama dzejas teātra “Domugrauds” priekšnesumiem. Daži domugraudi: “No šodienas sāksim un katru dienu darīsim kaut ko labu”, “Latvija – tie esam mēs paši. Kā dzīvosim, kā domāsim, kā strādāsim – tāda būs Latvija. Tikai jāapzinās katram savs nozīmīgums un atbildība tajā, ko sauc par dzīvi”, “Visa Latvija smaržo pēc laimes īstas, kura šūpulī katram likta, pēc Jāņu nakts burvības, pēc parastās ikdienas, pēc darbiem un darbiņiem maziem un lieliem, pēc prieka mirkļa, kad draugi sanāk kopā.” Šos domu graudus runāja Imants Tučs, Ingūna Grumolde, Elīna Prusaka, to papildināja foto no mūsu ikdienas un svētkiem par maltēniešiem, gan tiem, kas turpina savus darbus, un arī tiem, kas jau aizsaulē.

Muzicēja pūtēju orķestris “Vikords” (vad. Vasīlijs Kozlovs). Mūzikas skolas audzēkņi Gabriela Smane, Adrians Romanovs, Lauris Antiņš, Vlads Ulass, Kaspars Bačkurs, Artis Dairis Kroičs, Ksenija Šmaukstele, Ērika Rukmane nākotnē varēs stāstīt saviem bērniem, kā viņi muzicēja Latvijas valsts simtgades pasākumā, ja saglabās suvenīru – simbolisko ozola lapu kā paldies no Maltas pagasta pārvaldes. Paldies arī pedagogiem – Tatjanai Naglei, Vasīlijam Kozlovam, Jurim Dervanovam, Arno Eversam, Ritai Zujevai, Ludmilai Semjonovai. Izskaņā – krāšņs svētku salūts. Paldies visiem par kopā būšanu!

Elīna Prusaka, Maltas Kultūras nama vadītāja

Ingūnas Grumoldes foto