Print this page

Agrās vakariņas kopā ar Koroļonoku ģimeni

Šogad muzejā turpinājām tradīciju Starptautiskās ģimenes dienas vai Mātes dienas ietvaros tikties ar Maltas iedzīvotāju ģimenēm.

Šoreiz uz pasākumu aicinājām Koroļonoku ģimeni – Karīnu  un Viktoru, meitām Indru un Martu, dēliņu Jānīti. Koroļonoku ģimene – tās ir divas kopā savijušās stipras dzimtas. Ģimeni raksturo ticība Dievam, savstarpēja mīlestība un cieņa, darba tikums. Pāri visai ģimenei kā varavīksnes loks zaigo vaļasprieku un interešu daudzveidība. Pagājušajā gadā iepazināmies ar Viktora vaļasprieku – koka veidojumiem. Šogad vairāk uzzinājām par Karīnas vaļaspriekiem: tamborēšanu, mīksto rotaļlietu darināšanu, adīšanu, herbārija veidošanu, kulinārijas prasmēm. Savukārt Indra pasākuma apmeklētājiem atklāja prasmi spēlēt uz saksofona, kā arī uzzinājām par viņas aizrautību noformēt istabas. Marta spēlē uz flautas un skaisti zīmē. Abas meitenes ir piedalījušās muzeja organizētajos pasākumos, kuros meitenes atklāja prasmi izteiksmīgi runāt un iejusties lomās.

Muzikālais talants ir pārmantots no abām vecāku ģimenēm. Savstarpēja cieņa un mīlestība izpaudās Karīnas un Viktora vecāku vēlējumos un sirdssiltos vārdos. Priesteris Rinalds Broks pastāstīja par draudzību ar šo jauko ģimenīti, par jaukajām attiecībām, kas valda ģimenē.

Pasākums iesākās ar pasaku par saules apmirdzētiem cilvēkiem, kuri dzīvo saulainajā Maltā (pēc nostāstiem – Maltā vienmēr spīd saule!).

Paldies Koroļonoku ģimenei par atsaucību un iespēju viņus tuvāk iepazīt, paldies par saulaino starojumu, kas nāk no šīs ģimenes!

Pasākuma dalībniekus iepriecināja Maltas speciālās internātpamatskolas ansamblis Jura Dervanova vadībā. Dāvana bija ne tikai skaistā muzicēšana, bet arī pašu audzēkņu un skolotāju sarūpētie paštaisītie suvenīri Koroļonoku ģimenei.

 S. Pīgožne, Maltas vēstures muzeja vadītāja

Jaunākās no Aktualitātes