LT Stable - шаблон joomla Книги

Lasīšanas čempioni tiekas finālā Rīgā

Sestdien, 12. maijā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notika Vislatvijas skaļās lasīšanas sacensību nacionālais fināls.

Latvijas Nacionālā bibliotēka kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, bibliotēkām un skolām visā Latvijā pagājušā gada septembrī sāka īpašas lasīšanas sacensības, kurās piedalījās vairāk nekā septiņi tūkstoši 5. un 6. klases skolēnu, kuriem ļoti patīk lasīt. 12. maijā finālā Rīgā tikās 29 reģionālie lasīšanas čempioni, tajā skaitā arī mūsu Maltas vidusskolas 6.a klases skolniece Sintija Diāna Potapova, kura pārstāvēja Rēzeknes novadu, lasot fragmentu no Valda Rūmnieka grāmatas “Ozola grāmata”. Atbalstīt Sintiju uz Rīgu devās klasesbiedri, klases audzinātāja Inna Mironova, latviešu valodas skolotāja Nellija Krasnobaja un bibliotekāre Antoņina Krūza.

Pasākumā dzirdējām daudz brīnišķīgu fragmentu no grāmatām, ko 500 klausītāju auditorijai lasīja lasīšanas čempioni no visas Latvijas. Sacensības vērtēja pieredzējusi žūrija – Vija Kilbloka (izdevniecības „Zvaigzne ABC” valdes priekšsēdētāja), Otto Ozols (rakstnieks un žurnālists), Ivars Svilāns (sabiedrisko attiecību eksperts), Ilze Dobele (LNT ziņu moderatore) un Krista Burāne (teātra un kino režisore).

Žūrijas uzdevums nebija viegls, jo skaļās lasīšanas līmenis visiem dalībniekiem bija ļoti augsts. Ceļojošo kausu šoreiz saņēma un par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktoru uz gadu kļuva Roberts Ozoliņš no Dobeles.

Liels paldies Sintijai Diānai Potapovai par lasītprieku, uzcītību un degsmi piedalīties skaļās lasīšanas sacensībā! Paldies Sintijas vecākiem un skolotājām, kuri ieguldījuši darbu, lai viss izdotos! Paldies Maltas pagasta priekšsēdētājam Vitālijam Skudram, kas nodrošināja braucējus ar transportu, un šoferiem Aleksandram Romanovam un Aleksandram Šemeņevam par drošu nogādāšanu uz fināla galamērķi un atpakaļ mājās!

Novēlu visiem arī turpmāk iesaistīties aizraujošā lasīšanas piedzīvojumā!

Sacensību tiešraides ieraksta 1. un 2. daļu skaties:

https://www.facebook.com/lnb.lv/videos/10156398784699031/

https://www.facebook.com/lnb.lv/videos/10156398795019031/

Antoņina Krūza, Maltas pagasta bibliotēkas vecākā bibliotekāre