Print this page

Maltā tikšanās ar bērnu rakstnieci Eviju Gulbi

Bibliotēkas nedēļas ietvaros, kura šogad noritēja no 23 līdz 27.aprīlim, Maltas pagasta bibliotēkā tika rīkots pasākums bērniem.

Tā bija tikšanās ar bērnu rakstnieci Eviju Gulbi pasākumā “ Piedzīvojumi kopā ar pelēniem Koko un Riko” . Pasākumā piedalījās 1. un 2.klašu skolēni audzinātāju Vitas Martinovas, Marijas Kleinas un Janīnas Bārtules pavadībā.

Bērni draudzīgi ieradās bibliotēkā un izvietojās pasākumu zālē. Piedzīvojums varēja sākties.

Evija Gulbe ir rīdziniece. Patrreiz ar ģimeni dzīvo Ropažu novadā. Studējusi Latvijas universitātes Filoloģijas fakultātē. Strādājusi Rīgas Hanzas vidusskolā, Radio SWH.

Viņa ir sešu grāmatu autore. Iznākušas divas dzejoļu grāmatas „Dzejolēni” , „Ece-bece-ābece”, kā arī stāstu grāmatas „Koko un Riko” un bilžu grāmatas „Bizbizmāsiņa” , „Lilallā un viņas pigoriņi”. Grāmatu ilustratore ir Linda Lošina.

Par savu radošo darbību rakstniece ir saņēmusi atzinības: 1.vieta konkursā „Zvaigznes grāmata 2010. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem”, veicināšanas prēmija dzejoļu konkursā „Zvaigznes grāmata 2011, atzinība par grāmatu „Koko un Riko”, kurai 1.-2. klašu Latvijas bērnu žūrija 2012. gadā piešķīrusi 3. vietu, atzinība par labāko stāstu bērniem  festivālā „Prozas lasījumi 2013”.

Ideja par Koko un Riko radusies, kad kādas pastaigas laikā Evijas ģimenei pazudis žurkulēns Koko un viņa savu bērnu mierinājusi, ka dzīvnieciņš saticis draugu un abiem kopā garlaicīgi nav. Vēlāk tapis stāsts par žurku puiku Riko.

Pasākumā rakstniece nolasīja dzejoli par simtkāji no pirmās lasāmgrāmatas bērniem “Dzejolēni”. Tāpat bērniem bija interesanti pēc taustes mēģināt noteikt, kas atrodas maisiņā. Lai mazliet izkustētos, visi kopīgi izspēlēja dažādas spēles, bija iespēja bērniem pašiem veidot krāsainas ūsas. Pasākuma noslēgumā rakstniece katram bērnam dāvināja grāmatzīmi ar savu autogrāfu.

Autore atzina: “ Sevišķi ticu brīnumiem. Ar tiem iedraudzējos, kad biju maza mazītiņa. Necik daudz kopš tā laika paaugusies neesmu. Varbūt tieši tāpēc man tik mīļa un saprotama mazo cilvēku pasaule.”

Sarīkojums izvērtās ļoti atraktīvs un sirsnīgs.

Paldies visiem pasākuma dalībniekiem par piedalīšanos.

Maltas pagasta bibliotekāre Elvīra Pinka

Antoninas Krūzas foto

Jaunākās no Aktualitātes