Print this page

Izskanējis bērnu sadraudzības koncerts “Laimes luteklīši”

Ir gudrs teiciens – “Mēs uztraucamies par to, kas mūsu bērni būs rīt, un aizmirstam, ka viņi kaut kas ir jau šodien” (S. Tauscher). Par to varēja pārliecināties bērnu sadraudzības koncertā “Laimes luteklīši” 24. februārī Maltas kultūras namā (KN), kur satikās Audriņu un Maltas jaunie talanti. Diemžēl izpalika tikšanās ar trīs jaukiem kolektīviem no Stružānu pagasta, jo sals un ziemas vīrusi dara savu.

Izjusti un pārliecināti dzejas rindas skandēja Agate Barovska un Ramona Skudra. Laura Igaune bija sagatavojusi kompozīciju ar Aspazijas dzeju, flautas spēli un dejošanu “Tāda es esmu”. Lauras dejotprieks spēja iedvesmot kā mazus, tā lielus. Audriņu kultūras nama vokālais ansamblis “Podziņas” (vad. Ieva Lubāne), Maltas Bērnu un jauniešu centra bērnu popgrupa (vad. Irēna Ivanova), Maltas vidusskolas skolnieces Evita Strode un Everita Štekele (ped. Irēna Ivanova) ieveda katrs savā melodiju pasaulē, kas no estrādes ritmiem pārgāja tautas melodijās. Uzstāšanos vainagoja  patiesi un sirsnīgi skatītāju aplausi. Sporta deju grupa “Damona” (vad. Simona Skudra) ar savu mīlestību uz deju spēja ne tikai priecēt skatītājus, bet Ieraut dejas virpulī zālē esošos bērnus. Šis kolektīvs ir ļoti atsaucīgs un ne pirmo reizi piedalās pasākumos.  Mūsu bērni patiešām ir darbīgi, talantīgi, atsaucīgi. Paldies koncerta dalībniekiem, vecākiem, pedagogiem un pulciņu vadītājiem par ieguldīto darbu bērnu nākotnē.

Bērnu sadraudzības koncerts “Laimes luteklīši” ir vēl viens krāšņs zieds Latvijas simtgades pušķī, ko Maltas kultūras namā februāra mēnesī pievienoja bērni. Savukārt 17. martā plkst. 16.00 aicināti nacionālo kultūru dzejas un mūzikas autori uz pēcpusdienu “Šai zemē man laimīgam būt”.

Maltas KN vadītāja Elīna Prusaka

Foto – Ingūna Grumolde

Jaunākās no Aktualitātes