Print this page
Otrdiena, 16 Maijs 2017 12:57

Agrās vakariņas kopā ar Siniju ģimeni Maltas vēstures muzejā

Tradīcija tikties muzejā pirms Mātes vai Starptautiskās ģimenes dienas ar Maltas iedzīvotāju ģimenēm aizsākās pirms četriem gadiem. Tie ir stāsti par šīm ģimenēm, stāsta pašas ģimenes.

Uzklausām dzīvesstāstus, atklājas dzimtu likteņi, skaistas ģimenes tradīcijas, iepazīstam intereses un hobijus, priecājamies par talantu izpausmēm. Nāk godāt draugi, darbabiedri, kaimiņi, nāk jebkurš cilvēks, kas vēlas tuvāk iepazīt šo ģimeni, vai arī vienkārši pateikt paldies. Šādas tikšanās ir skaists kopā būšanas laiks. Var smelties bezgalīgi kā skaidrā avotā un neatdzerties!

Siniju ģimene Maltā ir cienījama un godājama. Elija un Pēteris Siniji ir Maltas Goda pilsoņi. Elijas kundze vispirms strādāja grāmatu veikalā , bet kopš 1973. gada bijusi sekretāre Maltas ciema padomes izpildkomitejā, tad lietvede Maltas pagasta padomē/pārvaldē. No 1994. g. līdz 2009.gadam dzimtsarakstu nodaļas vadītāja. 2016. gadā devās pelnītā atpūtā. Pētera kungs ir mežkopis ar 45 gadu stāžu. Mednieks kopš 1967. gada. Aktīvs Zemessardzes dalībnieks. Sinija kungs ir aktīvs pašdarbības kolektīvu dalībnieks.

1972. gadā apprecējās, ir izaudzināti divi bērni: Māris un Kristīne. Dēls ir dāvājis mazbērnus Elvi un Adriānu, bet meita mazdēlu Fēliksu.

Pēterim aizvien ir tuva skatuve. Pasākumā bija iespēja paraudzīties uz Elijas un Pētera dzīvi ar nelielu, siltu smaidu caur skatuves prizmu, noskatoties viņu dzīves ainiņas Mārītes Krasnobajas un Jāņa Šaudiņa izpildījumā. Uzvedums tā sajūsmināja klātesošos, ka uzdzirkstīja smieklu asaras.

Muzikāli krāsainu pasākumu bagātināja Vladislavs Štekelis. Viņš izvilināja melodijas, aizskarot visjūtīgākās dvēseles stīgas un aicinot Siniju pāri ļauties atmiņu valsim.

Pārvaldes vadītājs Skudras kungs atnāca ar pateicības vārdiem un atmiņu stāstu par kopā pavadītiem darba gadiem. Dāvanu kā deju pasniedza Ramona ar draudzeni.

Sirsnības strautā izlija darbabiedru, kaimiņu , draugu, pasākuma viesu  pateicības un apsveikuma vārdi.

Gribas šo stāstu par tikšanās prieku ar Siniju ģimeni nobeigt ar vārdiem no kādas dziesmas: “Ir vienkārši ļoti labi, ka tu esi šai pasaulē…”

S. Pīgožne, Maltas vēstures muzeja vadītāja

Jaunākās no Aktualitātes